Reisinformatie

Reisinformatie Zanzibar

 

Tropische stranden en een prachtige natuur… Zanzibar heeft alles wat een zonnige vakantie nodig heeft! Het land staat bekend om de prachtige kuststroken en daarnaast heeft het een boeiende cultuur en natuur.

 

Bezienswaardigheden Zanzibar

 

Wat te doen op Zanzibar? Wij hebben de leukste bezienswaardigheden en activiteiten op Zanzibar verzameld en voor jullie op een rij gezet:

  • Old Fort of Zanzibar
  • Pemba
  • Chumbe Marine Park
  • Old Dispensary
  • House of Wonders
  • Peace Memorial Center / Museum

 

Klimaat / beste reistijd Zanzibar

 

Het klimaat van Zanzibar is het tropisch moessonklimaat. Het weer op Zanzibar wordt beïnvloed door de aanwezige moessons vanuit zee. Het laagseizoen / regenseizoen in Zanzibar loopt van maart tot en met mei en van november tot en met december. Buiten deze regenseizoenen is het het hoogseizoen, en kun je dus het beste reizen naar Zanzibar!

 

Waar ligt Zanzibar?

 

Veel mensen vragen zich af waar Zanzibar ligt. Daar hebben wij een antwoord op! Zanzibar bestaat uit twee eilanden en ligt aan de oostkust van Afrika. Zanzibar behoort officieel tot Tanzania.

 

Valuta Zanzibar

 

De munteenheid op Zanzibar is de Tanzaniaanse shilling. In veel souvenirshops nemen ze ook de Amerikaanse Dollar aan.

 

Ben je benieuwd wat het actuele reisadvies naar Zanzibar is? Neem dan een kijkje op de website van de Rijksoverheid. Het is altijd te adviseren om voor vertrek naar het reisadvies te kijken.